‘Activision steelt ontwerp van Dr Disrespects shooter voor Call of Duty-skin’

featured image

Doomsayer-skin komt mensen bekend voor Geschreven door Marvin Toepoel op woensdag 17 augustus 2022 16:56

Call of Duty Warzone en Vanguard worden door sommigen beticht van plagiaat. Een onlangs toegevoegde skin lijkt namelijk op een skin uit de aankomende shooter Deadrop.

Deadrop is de nieuwe multiplayer-shooter van Midnight Society, de studio die is opgericht door de bekende streamer Herschel ‘Guy’ Beahm, beter bekend als Dr Disrespect. Het spel maakt gebruik van NFT’s, en spelers kunnen een zogenaamde Founders Pass-NFT aanschaffen om toegang te krijgen tot een exclusieve skin. Twitter-gebruiker ModenasHD merkte op dat een nieuwe skin in Call of Duty Vanguard en Warzone daarop lijkt.

“Ik denk dat Robert Bowling blij zal zijn om te zien dat Activision zijn eigen skin in Vanguard heeft gestopt”, grapt de tweet, waarbij afbeeldingen van de skin uit Deadrop en de Doomsayer-skin uit Call of Duty staan. Robert Bowling, bij Call of Duty-spelers ook wel bekend als fourzerotwo, is de voormalige creative strategist en community manager bij Infinity Ward. Inmiddels is hij studiohoofd van Midnight Society, de makers van Deadrop, en hij is verantwoordelijk voor de skin in kwestie. 

Bowling heeft nog niet direct gereageerd op de plagiaatbeschuldingen en zegt dus ook niet direct of hij denkt dat Activision zijn ontwerp heeft gestolen. Wel plaatste hij gisteren een tweet waarin, zonder verdere context, het volgende staat: “Vernoem hem minstens naar mij.”

De Call of Duty Warzone- en Vanguard-skin Doomsayer is momenteel al te gebruiken. Deadrop is nog niet uit, en er is ook nog geen releasedatum bekend. De game werd in juli onthuld door Dr Disrespect en is al door enkele spelers getest, maar bevindt zich nog in de beginfases van ontwikkeling.

Read More


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment